Netta heeft voor Israël de 63e editie van het Songfestival gewonnen met "Toy". Het was dit jaar een erg onvoorspelbare editie waarin de punten die het publiek gaf sterk verschilden van de punten van de vakjury's.

Israël won 40 jaar geleden (met "A-ba-ni-bi" door Izhar Cohen & The Alphabeta) en 20 jaar geleden (met "Diva" van Dana International) en vanavond wint het land dus opnieuw met "Toy", een uptemponummer in de geest van de #metoo-beweging. In totaal is het de vierde keer dat het land het Songfestival wint. Israël kreeg in totaal 529 punten. De winst van Israël valt overigens samen met de 70e verjaardag van het land nu maandag.

Israël was wel favoriet van het eerste uur, maar werd daarna bij de bookmakers nog ingehaald door Cyprus. Eleni Foureira strandde uiteindelijk met "Fuego" op de tweede plaats met 436 punten.

De puntentelling was tot op het laatste moment erg spannend. De internationale vakjury's en televotend Europa stemden erg uiteenlopend. Zweden en Oostenrijk, favoriete landen bij de vakjury's, zakten snel naar beneden nadat de punten van de televoting erbij gekomen waren. (VRTNWS) Photo by: Thomas Hanses /Eurovison